keskiviikko 30. maaliskuuta 2016

Sain lukujärjestyksen kevääksi!

Eilinen onkologin tapaaminen oli kaikin puolin rauhoittava ja hyvä. Kokenut lääkäri osasi valita sanansa niin, että itsekin rupesin ajattelemaan, ettei tässä nyt sen kummempaa paniikkia ole. Osittain ahdistuksen helpottaminen johtunee siitä, että nyt minulla on aikataulu, jonka mukaan mennä. Opettaja tarvitsee lukujärjestyksen sairaanakin.

Toki kaikki voi mennä vielä ihan uusiksi, jos tietokonetomografiassa löytyy etäpesäkkeitä muualtakin kuin kainalosta, mutta jos ei löydy (ja jos en väsy niin, että vain nukun, tai voi niin pahoin, että vain oksennan), niin keväällä pääsen takaisin töihinkin. Työminä heräsi myös huomaamaan, että tämä blogi on aika tylsännäköinen. Yritin kikkailla tästä raikkaampaa, mutta ei tämä Blogger kauhean moneen taivu. Jos jaksan, saatan muuttaa ulkoasua vielä lisääkin. Koettakaa kestää muutokset!

Ja se, että pääsen hitaasti asiaan. Sytostaattihoidot alkavat ensi viikolla. Tarkemmin sanottuna torstaina, jos teinin mahatauti ei tartu minuun sitä ennen. Niitä tulee peruspaketti, eli kuusi hoitoa kolmen viikon välein, mikä tekee siis 18 viikkoa. Hoitopäiväni torstai näyttäisi sopivan varsin hyvin viimeisen jakson lukujärjestykseen, joten toivottavasti se myös pysyy siinä. Toiveissa on myös, että ainakin kolme ensimmäistä (doketakseli)kertaa menevät melko pienellä pahoinvoinnilla. Viimeiset (CEF-)hoitokerrat osuvat kesälomalle, joten silloin on aikaa oksennellakin.

Ihana uutinen oli se, että saan tehdä mitä vain, kunhan käytän järkeä ja kohtuutta. Eli ei tarvitse heittää hyvästejä viinillekään - eri asia on sitten se, pystyykö sitä juomaan pahoivoinnin takia. Kaiken kaikkiaan elämä on nyt taas kivasti järjestyksessä. Seuraava leikkaus koittanee elokuussa ja syksy menee sitten sädehoidoissa - mutta kesän jälkeen hoitojen pahin osuus on varmastikin ohi.

Isot kiitokset teille kaikille, jotka olette minua muistaneet ja tukeneet! Aina en jaksa tai ehdikään vastata viesteihin, mutta jokainen tsemppausviesti, puhelu ja kahvihetki tekee hyvän mielen ja antaa voimia jaksaa eteenpäin. Aurinkoa myös teidän kevätpäiviinne, ystävät!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti